top of page
  • Writer's pictureJuha Evokari

Suomalaisilta lämpöä ja sähköä vapautettujen alueiden sairaalalle


Kuvassa: YellowBlue Force Foundationan toimittaman voimavirtageneraattorin vastaanotto Harkovan sairaalalla


Ukrainan sairaalat pelastavat henkiä osaamisen ja tarvikkeiden lisäksi sähköllä ja lämmöllä. Varsinkin vapautetuilla alueilla jälkimmäisistä on kuitenkin erityisen kova pula. Voimavirtageneraattorilla sairaalan kriittisiä toimintoja voidaankin huomattavasti tukea.


Ukrainassa ansiokkaasti toiminut Yellowblue Force Foundation (YBF) on lahjoittajiensa tuella ja Ukrainan Terveysministeriön kanssa yhdessä toimittanut yli 20 voimavirtageneraattoria alueille, joilla niistä on kipeästi pulaa. Kunkin generaattorin käytön maksimoi yhteistyö paikallisen asennus-, koulutus- ja huoltoyhtiön kanssa.


Generaattori voi sairaalassa saavuttaa potentiaalinsa, kun kohde valitaan oikein, generaattori mitoitetaan kunnolla ja asennustyö tehdään ammattitaidolla, Lisäksi koulutuksen pitää olla laadukasta ja huollon oltava saatavilla.


Kerään nyt varoja, jotta suomalaiset voivat järjestää voimavirtageneraattorin sitä kaipaavalle sairaalalle mahdollisimman pian. Projektin varainkeruu päättyy perjantaina 13.1, jonka jälkeen

  • Eniten apua tarvitseva sairaala tunnistetaan (YBF, Terveysministeriö)

  • Sopiva generaattori etsitään ja tilataan (YBF)

  • Generaattori toimitetaan, asennetaan ja koulutus annetaan (YBF, Install Group LLC)

Allekirjoittanut kantaa projektista kokonaisvastuun. Tavoite on että sairaalalla on generaattori käytössä hosumatta mutta ripeästi, oletettavasti muutamassa viikossa.


Projekti tehdään rahankeräyksen osalta yhteistyössä Ukrainan puolesta hyvää työtä tehneen Sisu Ukraine Ry:n kanssa ja siitä tullaan raportoimaan sen päätyttyä osoitteessa www.sisuukraine.fi.


Generaattorin hankintaa voit tukea lahjoittamalla vapaavalintaisen summan Sisu Ukraine Ry:n tilille (ohjeet alla).


Sisu Ukraine Ry

FI17 4600 0011 2187 53

Viestikenttään “Generaattorit”


Yhden sairaaloiden tyypillisesti tarvitseman voimavirtageneraattorin kustannus on noin 15-20k€. Mikäli emme pääse tähän tavoitteeseen, Sisu Ukraine Ry ja allekirjoittanut hankkivat kerätyllä summalla pienempiä generaattoreita ja varmistavat niiden päätymisen Ukrainaan niitä eniten tarvitseville.


Lisätietoja:

Anders Brotherus

anders.brotherus@gmail.com

+358-503623929 (Whatsapp, Signal)

Avustusprojekteja, joissa allekirjoittanut ollut mukana: bit.ly/3hVNeEK, bit.ly/3YSzQC2, bit.ly/3i0JRfN

333 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Chernihivin verensiirtokeskus tarvitsee apuamme!

Keskus on ainoa laatuaan 800 000 asukkaan Chernihivin seudulla, ja tarvitsee kiireellisesti välineistöä verenluovutukseen. Verestä on huutava pula etenkin Ukrainan itäosissa. MITEN VOIMME AUTTAA: Joka

Comments


bottom of page